Vlaky a vláčky - Fixl, Jiří (Bambook, 2012)
Obrázková knížka s jednoduchými texty zavede děti od 3 let na železnici. Všem malým milovníkům mašinek a vláčků představí různé typy lokomotiv, osobních i nákladních vlaků i opravářskou drezínu. Ukáže, jak to vypadá v malé železniční stanici i na velkém nádraží, a že vlaky mohou jezdit v noci a ve vysokých horách. Veselé obrázky jsou plné zajímavých detailů, o nichž si můžete s dětmi dlouho povídat.
Keywords: Naučná; Encyklopedie a naučná