Francouzský cop - Anne, Tylerová (Ikar, 2023)
Příběh rodiny Garretových, Mercy, Robina a jejich tří dětí - Alice, Lily a nejmladšího Davida - začíná na první společné dovolené v létě roku 1959 a pokračuje sledováním jejich životů v průběhu desetiletí až do současnosti. Děti se osamostatňují, odcházejí z domova a poté se Mercy začíná naplno věnovat svému koníčku, malování, a odchází od Robina. Své lásky a zklamání prožívají i jejich děti se svými partnery. Rodina se rozrůstá, občas se všichni scházejí, ale jejich životy se přesto vzdalují. Nejvíce je na rodinu fixovaný stárnoucí David, kterému se stýská po častějších kontaktech a stmelené rodině a melancholicky přirovnává spletité osudy jejích členů k francouzskému copu.
Keywords: Společenské romány