Kolo štěstěny - Ken, Follett (Knižní klub, 2021)
Rozvětvený příběh na pozadí dějin 19. století a barvitý kolotoč vášní, nenávisti, intrik a zločinů - Kolo štěstěny je dalším důkazem mistrovství celosvětového bestselleristy Kena Folletta. Windfieldskou školu, elitní anglický ústav pro nadějné mladé muže, zasáhne roku 1866 tragédie: jeden ze studentů se za záhadných okolností utopí. Jen několik žáků bylo události přítomno a pouze někteří vědí, co se skutečně stalo. Nikdo však netuší, jak osudově tato smrt propojí po následující tři desetiletí jejich životy - Edwarda a Hugha Pilasterových z vlivného rodu londýnských bankéřů, Mickyho Mirandy a Tonia Silvy z divoké jihoamerické Kordovy, jejich rodiny, přátele, lásky... a jak jejich vzájemné vztahy, náklonnosti a zášti zasáhnou do historie. www.ken-follett.com
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány