Na konci začátek - Idrisová, Karolina (Grada, 2012)
Novela tematicky rozkrývá pohled na lidský život z hlediska východních filosofií, které ho pojímají jako putování lidské duše. Každá překážka a každé setkání činí tak duši lepší a cílem se stává neustálé "učení se" a zlepšování. Věci jsou tak, jak mají být, ať už člověka na jeho krkolomné cestě životem potká cokoliv.
Keywords: Harmonie těla a duše