Syndrom zeleného ježka, aneb, Zpověď náladového umělce - Radek, Karkovský (Backstage Books, 2016)
Hrdinou příběhu je svérázný divadelní režisér a dramatik, kterého dostihla tvůrčí krize. Děsí ho myšlenka, že to nejlepší - úspěchy v divadle, cestování po světě či jediný smysluplný vztah - už má zřejmě za sebou. Po rozchodu s mladší dívkou, na níž mu vlastně ani nezáleží, odjíždí k přátelům do Itálie, kde jen posedává v kavárnách a noří se do idylických vzpomínek. Novela Syndrom zeleného ježka je sondou do mysli lenivého umělce a nepříliš sympatického muže. Jeho jméno znát nemusíte. Stačí jen vědět, že je uzavřený, chorobně konzervativní a občas trochu náladový.
Keywords: Česká současná beletrie