Star Trek: Typhonský pakt - Na pokraji.. - Una, McCormack (Laser, 2023)
Nové dílo ze světa Star Treku: Nové generace, v němž roste napětí mezi dvěma vesmírnými supervelmocemi.Vždy nezávislý Venettský konvent se stává roznětkou napjatého ozbrojeného mrtvého bodu mezi dvěma mocnostmi dominujícími vesmíru - Spojené federace planet a nedávno ustanoveného Typhonského paktu. Veneťanská vláda hledá v novém uspořádání mocností ochranu u jednoho z členů Paktu, Tzenkethské koalice, a přitom souhlasila s poskytnutím tří zásobovacích základen k dispozici Tzenkethům. Ovšem tyto základny by v případě vyzbrojení byly nepřijatelně blízko k hranicím federačního, cardassijského a ferengského prostoru. Zatímco kapitánka Ezri Dax míří s U.S.S. Aventine k jedné z těchto základen zjistit, co přesně se na ní odehrává, kapitán Jean-Luc Picard se musí s U.S.S. Enterprise zhostit diplomatické mise na domovský svět Konventu Venette s rozkazem dosáhnout oboustranně spokojeného mírového rozuzlení celé záležitosti. Cardassijští vyslanci se však zjevně nehodlají při jednání chovat dvakrát diplomaticky, což již tak napjatou situaci velice rychle nasměruje k otevřené válce...
Keywords: Sci-fi, fantasy