Eye-tracking (nejen) v kognitivní kartografii. Praktický průvodce tvorbou a vyhodnocením experimentu - Popelka, Stanislav (Univerzita Palackého v Olomouci, 2018)
Publikace nabízí komplexní pohled na využití sledování pohybu očí při hodnocení a optimalizaci map. Čtenáři se v ní dozvědí teoretické základy, na kterých technologie eye-tracking funguje, seznámí se s různými způsoby měření pohybu očí a rovněž získají základní přehled o oblastech, ve kterých je eye-tracking využíván, samozřejmě s důrazem na kartografii. Značná část knihy je zaměřena prakticky.
Keywords: Přírodní vědy