Mariologické a mariánské inspirace v českém středověku. Mariologie Arnošta z Pradubic, Jana z Jenštejna, Jana Husa a Jana Rokycany - Urban, František (Univerzita Palackého v Olomouci, 2017)
Publikace s názvem Mariologické a mariánské inspirace v českém středověku. Mariologie Arnošta z Pardubic, Jana z Jenštejna, Jana Husa a Jana Rokycany nabízí analýzu některých projevů mariánské úcty a nauky z doby od počátku christianizace našich zemí až do poloviny 15. století. Tyto inspirace vycházejí ze zkoumání různých pramenů literární a umělecké povahy této epochy, což zároveň vybízí k dalšímu bádání a prohloubení uvedené tematiky.
Keywords: Religionistika