Kolonie Waldner 555 Tajné plány SS v Jižní Americe - Botaya, Felipe (Grada, 2013)
Nejvyšší složky SS, v čele s Heydrichem, se snaží získat opěrné body na jihoamerickém kontinentu. Na území Brazílie, Argentiny a Chile se začíná budovat řada tajných pevností, ve kterých přední němečtí vědci vyvíjejí a zdokonalují významné vynálezy a pokrokové technologie, mající zvrátit průběh války. Nejvýznamnější je Kolonie Waldner 555 u brazilsko-paraguayské hranice. Jen čirá náhoda, kdy v brazilské nemocnici skončí pilot havarovaného vrtulníku, jenž má na ruce čestný prsten SS se smrtihlavem, a následné dramatické události prozrazují, do jaké míry se činnost nacistů rozmohla v této části světa. Jižní Amerika se má stát novou bojovou frontou pro konečné vítězství Třetí říše. Úspěchy německých vědců jsou nesporné, a kdyby měli ještě pár roků k dispozici a německá vojska neutrpěla porážku, kdoví, jak by se osudy světa dále vyvíjely... Doplněno černobílými fotografiemi.
Keywords: Militaria