Poznáváme jarní houby - Mikšík, Michal (Grada, 2013)
Už se těšíte na jaro, na to, jak si vyjdete do přírody? Pak vaší pozornosti jistě neuniknou z mechu, listí či trávy nebo dokonce z kmenů stromů vykukující hlavičky hub. V této krásně vypravené publikaci, svým tematickým zaměřením opravdu unikátní, navíc od českého autora a zkušeného mykologa, se dozvíte spoustu zajímavých informací o dosud neprávem opomíjených druzích hub. Zcela určitě vás zaujmou nejen svým vzhledem, ale mnohdy i nádherným zbarvením. Navíc řada z nich jsou výtečné jedlé houby, kterou najdou uplatnění v naší kuchyni, což vám znalci jistě potvrdí. Každý druh je představen na fotografii a nechybějí ani latinské a slovenské názvy hub, což jistě ocení uživatelé knihy na Slovensku.
Keywords: Příroda kolem nás