Cesta s ayahuaskou - Velíšek, Ivan (Volvox Globator, 2008)
Ivan Velíšek, člověk s otevřeným srdcem, opustil před čtyřiceti lety Československo a toulal se v lesích Kanady, v povodí Amazonky, na svazích Kordiller, ve výšinách Himálají, v hlubinách lidských srdcí. V Jižní Americe jeho unavenou duši dávali do pořádku curaderos ayahuaskou, legendární šamanskou drogou, která potlačuje ego, ukazuje cestu, jak lépe a harmonicky žít, pohodově s ostatními a bez konfliktů se světem. Osobitým jazykem napsaný cestopis z míst, kde je průvodcem droga, o které každý slyšel, ale jen málokdo ji zkusil.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy