Ryšavý knihovník a další zápisky ředitele zoo - Miroslav, Bobek (Universum, 2024)
Kniha, kterou doporučuje světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall: "Přečetla jsem si Miroslavovu předchozí knihu Supi v hotelu Continental, která se mi moc líbila, a těším se i na tuhle. Jsem si zcela jista, že se Ryšavý knihovník bude líbit také vám, jeho čtenářům." Neobyčejná zvířata, neobyčejní lidé, neobyčejné místo... to je Zoo Praha. Nahlédněte prostřednictvím zápisků ředitele Miroslava Bobka do zákulisí jedné z nejlepších zoologických zahrad světa. Dozvíte se spoustu zajímavostí z její současnosti i historie a podíváte se nejen do areálu v Troji, ale také vycestujete za gorilami do Afriky a za jinými vzácnými zvířaty do dalších částí světa. Seznámíte se s ochranářskými projekty, jež organizuje či podporuje pražská zoo, a odhalíte záhadu podivného tvora, který měl vyhynout již před miliony let. Poutavé vyprávění doplňují jedinečné fotografie.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy