Nora Sandová 2: Žena, po které se slehla zem - Lone, Theilsová (Kalibr, 2023)
Novinářka Nora Sandová z Dívek z trajektu se vrací! Brutální deportace nelegálních imigrantů, mezinárodní korporace, pokusy na lidech, zázračný lék na nadváhu a dokonce iránský jaderný program... Tyto události spojuje více, než se může na první pohled zdát. Nora Sandová stojí před největší výzvou své kariéry. Iránský nositel Nobelovy ceny, který se řadu let brání mediální pozornosti, nyní usiluje o azyl v Dánsku, a proto souhlasí s poskytnutím jednoho jediného rozhovoru právě jí. Má jeden požadavek: Nora musí najít jeho milovanou ženu Aminu, která zmizela kdesi v Londýně během útěku z Iránu. Pátrání po spisovatelově ženě zavádí mladou novinářku do míst, jaká by si nedokázala představit ani v tom nejhorším snu...
Keywords: Krimi, detektivky