Mala a její kočka - Mala, Kacenbergová (Ikar, 2023)
Příběh dvanáctileté židovské dívky Maly, která se narodila v polské vesničce Tarnogród. Se svou rodinou a sourozenci prožívá idylické dětství do doby, než nacisté obsadí Polsko. Kdysi poměrně zámožná rodina se potýká s hladem a odvážná Mala se občas vykrade ven, aby v okolí vyžebrala něco k jídlu. Při tom ji věrně doprovází její kočka jménem Malach, což hebrejsky znamená anděl. Jednoho dne je rodina zařazena do transportu a jediná Mala se svou kočkou unikne. Začíná závod o přežití.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy