V práci i vědění (literárněvědné studie) - Petr, Steiner, (autor) (Univerzita Palackého v Olomouci, 2026)
Kniha je souborem Steinerových původně anglicky publikovaných literárněvědných studií věnovaných mimo jiné konkrétním problémům českého meziválečného strukturalismu, otázkám nejen z herbartovské estetiky, ale i interpretacím vybraných děl světové literatury. Studie vychází poprvé v českém překladu, jehož autorem je Bohumil Fořt. Monografii edičně připravili Natálie Trojková a Richard Změlík, který je také autorem předmluvy.
Keywords: Literární věda