Chytré pohádky z městské zahrádky Zvířátka ve světě financí - Skořepová, Eva (Bambook, 2012)
Zvědavý pavouček, chytrá myška, nenechavá moucha a spousta dalších zvířátek, které žijí s lidmi ve městech a na zahrádkách, pozorují lidské hemžení. Jsou dobří pozorovatelé, ale mohou se od nás, od lidí, skutečně něčemu přiučit? Možná jim vrtá hlavou, proč si lidé tak často předávají ty malé barevné papírky s čísly a obrázky známých lidí, proč strkají do bankomatu ty barevné plastové kartičky nebo třeba jak se rozhodují, jestli si něco koupí na dluh nebo ne. Stačí otevřít tuhle knížku, podívat se do tajů peněz očima zvířátek, a možná se i nám, čtenářům malým a velkým, podaří dovědět něco nového o finančních zákonitostech, které platí všude kolem nás, tak jako v uličce pod blikající lampou.
Keywords: Pohádky