Chytré pohádky z lesní mýtinky Zvířátka ve světě ekonomie - Skořepová, Eva (Bambook, 2012)
Veverčák, ptáci pěnkaváci, bobří bratři, mrzutý jezevec, starostlivý jelen a mnoho dalších zvířátek nás zavede na mýtinu u vykotlaného dubu. Jeden od druhého se učí, jak společně žít: proč se nemá krást, kdy je lepší spojit síly s ostatními a práci si dobře rozdělit nebo třeba, jak užitečné je dávat si pozor na nepoctivce. Není to jednoduché. Všechno to pískání, bručení a skřehotání, které v lese slyšíme, přeci něco znamená. Mnohdy je dohadování mezi zvířátky stejně napínavé jako mezi námi lidmi. Budou umět zvířátka dodržovat pravidla, na kterých se společně dohodla? A umíme to my, lidé? Když otevřeme tuhle knížku, možná se od zvířátek my, čtenáři malí i velcí, lecčemu přiučíme. Možná se nám totiž podaří rozpoznat některé ekonomické zákonitosti, které platí po celém světě, tak jako na mýtině u vykotlaného dubu.
Keywords: Pohádky