Karel Engliš - Ekonom, který pomohl vybudovat Československo - Martin, Hlaváč (Universum, 2022)
Karel Engliš pocházel z chudé rodiny ve Slezsku. Díky svému talentu, píli a houževnatosti se vypracoval na předního československého národohospodáře. Nespokojil se však jen s akademickou půdou, ale snažil se své názory a teorie prosadit v praxi. Byl dlouholetým ministrem financí, bez něhož si vládu v určité době nedokázal nikdo představit. Později se stal rovněž guvernérem Národní banky československé. Rašín československou měnu vybudoval. Engliš ji dokázal udělat stabilní.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Podnikání, ekonomie a finance; Společenské vědy, historie; Memoáry, osobnosti a osudy