Vybrané kapitoly z intenzivní péče - Nalos, Daniel (Grada, 2016)
Domácí publikace předkládá čtenáři celkový pohled na kriticky nemocného bez ohledu na vyvolávající příčinu. Zmiňuje organizaci akutní péče, vzdělávání, kompetence, principy řízení kvality, etické aspekty a mnohé další. V část speciální najde čtenář diagnostiku a léčbu jednotlivých akutních stavů.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency; Interna; Kardiologie, angiologie; Ošetřovatelství - klinické obory