Spiklenci z lásky - Jaromír, Jindra (Brána, 2023)
Staroměstský měšťan Viktorín z Grafenfelsu chce zachránit svého přítele, novoměstského radního Eliáše Rozýna z Javorníka, uvězněného v souvislosti se vzpourou českých stavů proti císaři Ferdinandovi. Jako jedinou možnost vidí přímluvu u vrchního státního žalobce Kapra z Kaprštejna. Netuší, že tím uvádí do pohybu kolo osudu nejen svého, ale především své dcery, do níž se žalobce bezhlavě zamiluje. Skutečný příběh z let 1621-1625 má v sobě napětí, lásku i úkladnou vraždu.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány