Multikulturní ošetřovatelství pro praxi - Kutnohorská, Jana (Grada, 2013)
Publikace je primárně didaktická, je určena studentům oborů ošetřovatelství, sociální práce, zdravotně-sociální práce a bude přínosná i pro obory speciální pedagogika, kulturologie. Poslouží zdravotníkům v praxi, a to jak nelékařských, tak i lékařských oborů. Je také přínosem pro zahraniční studenty i pro ty, kteří vyjíždějí za prací do zahraničí. Pochopením multikulturní problematiky a etických postojů lépe vnímáme potíže a potřeby cizinců, ale také naše vlastní při setkání s jinou kulturou. Kulturní rozmanitost je jedním z ústředních znaků kulturního pokroku. Kultura, multikultura je vždy sociální, vyvíjí se mezi lidmi a ti jsou na multikulturní etiku včetně komunikační velmi citliví.
Keywords: Teoretické obory