Sex jako obohacení života Sexuální trénink v sedmi lekcích, 2., rozšířené vydání - Kratochvíl, Stanislav (Grada, 2012)
Sexuální život představuje jednu z významných životních hodnot. V mnoha partnerských vztazích zůstává jeho kvalita poměrně nízká pro nedostatečnou informovanost o možnostech jeho rozvíjení nebo pro rozdílná očekávání mužů a žen. Kniha poskytuje návod k tréninku sexuálního reagování a prožívání na základě autorových mnohaletých zkušeností s léčbou různých sexuálních problémů a poruch u mužů i žen. Vlastní trénink je rozdělen do sedmi lekcí s názorným výkladem i schematickými obrázky. Pozornost je věnována také vnitřním emočním prožitkům mužů, kteří je zpravidla nedávají najevo. I když se autor zabývá sexuální technikou, z knihy je zřejmé, že hodnotný sex je součástí vzájemného porozumění a citového vztahu. Citový vztah a sex se vzájemně posilují a život obohacují spolu.
Keywords: Psychiatrie, psychoterapie; Psychologie odborná