Text Segmentation for Menzerath-Altmann Law Testing - et, al (Univerzita Palackého v Olomouci, 2017)
Tato monografie je charakterizována jednotným tématem svých textů, a to motivem Menzerath-Altmannova zákona a testování jeho potenciální platnosti na výběrových souborech textů v různých jazycích (v případě tohoto svazku textů v čínštině, japonštině a češtině), na výběrových souborech mluvených stejně tak jako psaných textů, na kterých byly aplikovány zcela nově vytvořené koncepty segmentačních jednotek.
Keywords: Lingvistika