Rosa Alchemica - Yeats, William, B. (Volvox Globator, 2005)
Okultní, poetické, romanticky laděné, povídky nositele Nobelovy ceny za literaturu. Soubor povídek Rosa Alchemica patří v kontextu básníkova díla k jeho nejmystičtějším pracím. V krátkých textech s jasnou symbolikou, psaných na pomezí lidové báje či pohádky, naznačuje základní prvky velkého zasvěcení.
Keywords: Světová klasika