Kvalita v sociální práci a sociálních službách - Malík, Holasová, Věra (Grada, 2014)
Publikace uceleně popisuje problematiku kvality v sociální práci a seznamuje čtenáře s možnými příležitostmi a riziky, které politika kvality v organizacích sociální práce přináší. Jedinečnost publikace tkví v komplexním pojetí problematiky a specifickém zaměření na kvalitu v oblasti sociální práce. V českém prostředí je odborná literatura nejčastěji zaměřená jen na tradiční tržní sféru. Pomalu se začínají objevovat knihy orientující se na veřejný management, management kvality ve školství a zdravotnictví. Zpracování problematiky kvality v sociální práci u nás však stále chybí, i když v zahraničí se jedná o živě diskutované téma.
Keywords: Sociálně zdravotnický pracovník; Teoretické obory