Psychoterapeutické systémy a jejich uplatnění v adiktologii - Kalina, Kamil (Grada, 2013)
Adiktologie je mezioborová vědecká disciplína, která se zaměřuje na prevenci, léčbu a výzkum užívání návykových látek a jiných forem závislostního chování. Propojuje nejen poznatky z oboru medicíny, psychologie, sociologie a sociální práce, ale i ekonomiky, práva, kriminologie, pedagogiky, politologie, religionistiky či kulturní a sociální antropologie.
Keywords: Psychiatrie, psychoterapie