Jak přelstít ďábla - Napoleon, Hill (Esence, 2024)
Nejtroufalejší a nejpodnětnější motivační kniha od amerického filozofa úspěchu číslo jedna, kterou napsal v roce 1938, hned po vydání svého bestselleru Myšlením k bohatství. Od vydání knihy Jak přelstít ďábla však bylo upuštěno, protože Hillovou rodinou i poradci byla považována za příliš kontroverzní. Po sedmdesáti letech vychází péčí Nadace Napoleona Hilla a Sharon Lechter, jež původní Hillův rukopis uspořádala, opatřila poznámkami a upozornila na ověřené strategie, které nám umožňují osvobodit se od vlivu ďábla a žít hojný a úspěšný život, jaký si zasloužíme. Zatímco bestseller Myšlením k bohatství nabízí cestu k úspěchu, kniha Jak přelstít ďábla vám pomůže překonat bariéry, které vás brzdí. Tato kniha odhaluje, jak se ďábel, poté co ho legendární guru úspěchu Hill přelstil, vzdává svých tajemství o skrytých způsobech ovládání, které nás mohou zničit. Nabízí citlivý pohled na to, jak svůj osud odevzdáváme negativním myšlenkám, pasivnímu přijímání a fyzické bolesti, a označuje největší překážky, kterým čelíme při dosahování osobních cílů: strach, otálení, hněv a žárlivost. Podle Hillových vlastních slov bylo jeho záměrem pomoci "odemknout dveře námi vytvořených vězení, ve kterých jsou muži a ženy uvězněni".
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Úspěch a motivace