Sloní paměť - Alex, Lasker (Ikar, 2023)
Epická sága vyprávěná stárnoucím africkým slonem, jenž podniká poslední nebezpečnou cestu za lidmi, kteří ho zachránili jako sirotka před padesáti lety, ale poté ztratili. Při své pouti vzpomíná na život rodiny Hathawayových: slavného loveckého průvodce a jeho ženy, provozující zvířecí sirotčinec, jejich dětí a mladého Kikuyu, jenž slůně našel a pak se stal i on součástí rodiny. Krásný, dojemný a mnohdy srdcervoucí příběh se odehrává v letech 1962 až 2015 ve východní Africe, Velké Británii a v New Yorku.
Keywords: Společenské romány