Vzpoura oceánů (2. část) - Frank, Schätzing (Laser, 2023)
V Peru zmizí rybář. Beze stopy. Norští experti na těžbu ropy narazí na podivuhodné organismy, které ovládly stovky čtverečních kilometrů mořského dna. Mezitím se v Kanadě odehraje hrůzná proměna velryb u břehů Britské Kolumbie. Nic spolu zdánlivě nesouvisí. Ale biolog Sigur Johanson nevěří na náhody. A indiánský ochránce velryb Leon Anawak dojde k znepokojivým závěrům. Blíží se katastrofa. Pátrání po jejím původci konfrontuje vědce s těmi nejhoršími nočními můrami.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory