Venuše v kožichu - Sacher-Masoch, Leopold, von (Volvox Globator, 2009)
Klasické erotické dílo autora, jemuž vděčí masochismus za své jméno. Příběh mladíka Severina, který se natolik zamiluje do krásné Wandy von Dunajew, že si přeje stát se jejím otrokem. Wanda jeho přání zpočátku nechápe, záhy však v podobných praktikách najde zalíbení a trýzní Severina s rostoucí rafinovaností. Čím je ale Severinovo utrpení větší, tím více jím Wanda opovrhuje.
Keywords: Světová klasika