Kapitoly z ošetřovatelské péče v chirurgii a traumatologii - Ševčíková, Blažena (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Studijní text je zaměřen na poskytování ošetřovatelské péče pacientům s vybraným onemocněním chirurgie a traumatologie. Obsahem jednotlivých kapitol jsou cíle, klíčová slova, přehled vybraných onemocnění chirurgie a traumatologie, příklady modelových situací, příklady ošetřovatelských diagnóz dle taxonomie NANDA International, ukázky plánování výsledků a intervencí ošetřovatelské péče a poznámky.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory