Drazí I. Dopisy Bohuslava Martinů rodině v Poličce do roku 1931 / Dear all I. Bohuslav Martinůs letters to his family in Polička until 1931 - Synek, Jaromír (Univerzita Palackého v Olomouci, 2019)
Monografie je prvním svazkem připravované edice zabývající se korespondencí českého hudebního skladatele Bohuslava Martinů s jeho rodinou v Poličce. Tento svazek obsahuje 61 nejstarších korespondenčních dokumentů (dopisy, pohlednice a telegram) z období od jeho studentských let na pražské konzervatoři v letech 1906-1910 až po konec roku 1931. Jedná se o korespondenci jednostrannou, dochovaly se pouze dopisy Bohuslava Martinů adresované rodině, obdržené dopisy skladatel vzhledem k velkému rozsahu své korespondence nearchivoval.
Keywords: Literární věda