Kouzelný meč Abadon - Dvořák, Otomar (Machart, 2010)
Knihu lze řadit k žánru fantasy literatury. Je plná neuvěřitelných dobrodružství, tajemna a fantaskních příběhů, ale uchovává si všechny přednosti klasické české pohádky. Mistrně vystavěné scény nepostrádají gradaci, spád a dramatičnost, ve čtenáři střídají pocity stupňovaného strachu s očistným smíchem. Příběh působí jako filmové vyprávění, tak rychlé má tempo. Filmovému vidění napomáhají i dramatické ilustrace Kameela Macharta... Autor si hraje se slovy i písmeny, hledá a nachází nečekaná spojení a souvislosti. Jednoduchý, dětem srozumitelný, ale zároveň bohatý jazyk je dalším kladem této po všech stránkách zdařilé knihy.
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy