Cestovatel Čenda Buráček a neposlušná hlína - Škrlík, Libor (Bambook, 2012)
Čenda Buráček je dobrosrdečný a nezáludný človíček. Pohybuje se v různých prostředích mezi lidmi a zvířátky. Jako vášnivý cestovatel se shodou okolností často setká s nějakou záhadou, kterou je třeba vyřešit, a je tedy tak trochu i detektivem. Všechno zvládá s důvtipem a originalitou. Jeho protihráči jsou zlé housenky, které ho na cestách neustále pronásledují.Sérii komiksových příběhů pro děti od 5 let připravil a namaloval výtvarník Libor Škrlík, který je známý svými malbami na zdech v dětských nemocnicích. S některými postavičkami z těchto maleb se děti budou v knížkách opakovaně setkávat a prožívat s nimi veselá dobrodružství.
Keywords: Komiksy