Povídky ke kávě VII. - Hrabáková, Hana (Machart, 2021)
Hana Hrabáková v předchozích letech úspěšně publikovala již šest dílů cyklu "Povídky ke kávě" a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova "ze života". Podtitul aktuální povídkové knihy "Jak přežít úrazy těla i duše" napovídá, že děj jednotlivých příběhů se bude točit okolo zádrhelů a škobrtanců s vážnými i méně vážnými důsledky na stav naší fyzické i psychické stránky... A nutno dodat, že vzpomínky na lidské "úrazy" opět hýří humorem, nadsázkou a ironií, přestože by se mohlo zdát, že toto téma má k humoru daleko. Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše - vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívali a na co s jistou dávkou shovívavé nostalgie vzpomínají i dnes.
Keywords: Humor, satira