Strážce dveří - James, Byrne (Kalibr, 2023)
Dez je bývalý žoldák a nadšený amatérský muzikant, který si právě v Kalifornii užívá slunce a občasná vystoupení po barech, když v hotelu, kde bydlí, dojde k útoku. Tým špičkových profesionálů se pokusí unést právničku významné zbrojařské společnosti, Petra je navíc dcerou jejího výkonného ředitele. Naštěstí je tu i Dez.Po zmaření únosu, a protože nemá na práci nic lepšího, Dez souhlasí, že Petře pomůže s další mrzutostí: miliardovou zpronevěrou. Jenomže se během pátrání dostane na stopu nebezpečného spiknutí, jež má vyústit v ozbrojený převrat a pokus o mezinárodní oslabení USA. Ovšem mezi spiklenci a úspěšným pučem stojí jediná překážka: Dez, Strážce dveří.
Keywords: Krimi, detektivky