Vybrané kapitoly z ošetřovatelství v onkologii - Šáteková, Lenka (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Skripta se věnují vybraným kapitolám ošetřovatelství v onkologii. Jsou rozděleny do čtyř hlavních kapitol. První kapitola se zaměřuje na problematiku orální mukositidy. Druhá kapitola popisuje problematiku kožních změn způsobených radioterapií. Ve třetí kapitole jsou popsaná specifika ošetřovatelské péče u pacienta s nádorovou bolestí. Čtvrtá kapitola se věnuje transplantaci krvetvorných buněk. Všechny kapitoly obsahují implementaci klasifikačních systémů NANDA International a NIC. Skripta jsou určena pro studenty oboru Všeobecná sestra a všem těm, kteří poskytují péči pacientům s onkologickým onemocněním.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory