Terapeutické využití kinesio tapu - Kobrová, Jitka (Grada, 2012)
Kniha přináší v Čechách poprvé komplexně zpracovanou problematiku kinesiotapingu, který je v současnosti jednou z nejpopulárnějších metod ve fyzioterapii, rehabilitačním lékařství a samozřejmě i v terapii sportovců. Kniha kromě praktického využití kinesio tapu u konkrétních diagnóz a klinických stavů podrobně popisuje techniky kinesiotapingu, zejména jejich princip a působení na organismus, historii kinesiotapingu a fyziologii účinku kinesio tapu v závislosti na jeho vlastnostech. Tato na českém trhu jediná souhrnně zpracovaná publikace o kinesiotapingu není jen praktickým návodem pro rehabilitační a sportovní lékaře, ortopedy, fyzioterapeuty, ergoterapeuty a jiné lékařské a nelékařské odborníky, ale je vhodná i pro studenty, a to zejména nelékařských bakalářských a magisterských oborů specializujících se ve zdravotnictví.
Keywords: Fyziatrie, rehabilitace, balneologie; Fyzioterapeut, rehabilitační pracovník