Obrázkové čtení - Slavnost krále lva - Řezníčková, Petra (Bambook, 2012)
Další z knížek edice Obrázkové čtení, která je určena malým začínajícím čtenářům od 5 let, vás tentokrát zavede mezi exotická zvířátka. Prostřednictvím krátkých a výstižných textů, básniček, hádanek a slovních rébusů se děti zábavnou a hravou formou postupně učí číst. Všechny texty jsou psané velkými tiskacími písmeny a některá slova jsou nahrazena roztomilými obrázky.Starý lev předává vládu nad zvířaty svému synovi a u příležitosti slavnostní korunovace se představují jednotlivá zvířátka z jeho říše. Mladý lev prokáže, že je skutečně dobrým králem zvířat, když od zvířecího shromáždění odláká pytláky a všechna zvířátka tak zachrání.
Keywords: První čtení