Innocenc Ladislav Červinka a jeho doba - Kalábková, Pavlína (Univerzita Palackého v Olomouci, 2023)
Ve dnech 13.-15. září 2022 se v prostorách Katedry historie Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (a za organizačního přispění Moravského zemského muzea v Brně) konala konference Dějiny archeologie v českých zemích a na Slovensku. Sborník obsahuje dvě desítky textů: 16 z 25 příspěvků, které byly předneseny na konferenci, 3 další příspěvky, jež byly avizovány v předběžných verzích programu konference, ale nakonec souhrou různých okolností nezazněly, a edici jednoho z Červinkových rukopisů.
Keywords: Historie