Antropologické perspektivy současných světů: trendy, přístupy a výzvy - Horáková, Hana (Univerzita Palackého v Olomouci, 2022)
Cílem publikace je přispět do současné české diskuse o kulturní antropologii a prohloubit povědomí o kulturněantropologických přístupech ke stěžejním konceptům našeho světa - kultury v rámci tzv. postobratové antropologie, transnacionálních kulturních identit a migrace, víry a náboženství, komodifikace kultury v kulturním turismu, migrace a domova, týmové a vícemístné etnografie.
Keywords: Sociologie