Kapitoly z ošetřovatelské péče v pneumologii - Machálková, Lenka (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Studijní text je zaměřen na poskytování ošetřovatelské péče pacientům s vybraným pneumologickým onemocněním. Text je rozdělen na jednotlivé kapitoly. V úvodní části je zařazen slovníček termínů, pojmů, zkratek. Obsahem jednotlivých kapitol je přehled specifik ošetřovatelského procesu u pacientů, příklady ošetřovatelských diagnóz dle taxonomie NANDA International, ukázky plánování výsledků a intervencí ošetřovatelské péče.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory