Válka s Chtorr: Věc pro lidi - David, Gerrold (Laser, 2025)
První ze série dnes již klasických románů o nepřátelské invazi - příběh odvážného boje s nejhorším zlem, které kdy Země poznala. Zatímco je lidská populace pustošena řadou ničivých epidemií, objevují se na Zemi nepřátelské bytosti, aby začaly poslední fázi své invaze. S naprosto hrůznou bezohledností se tito nepřátelští lidojedi pokoušejí dosáhnout konečného cíle svého snažení - přetvořit planetu do obludného chtorranského ekosystému. Malá hrstka vojáků a vědců bojuje za záchranu křehké lidské rasy. James McCarthy byl původně nadějný student, nyní ale vstupuje do Speciálních jednotek, kde teprve objevuje... Věc pro lidi.
Keywords: Sci-fi, fantasy