Zakládáme a udržujeme ekozahradu - Bruchter, Milan (Grada, 2012)
Přírodní zahrady korespondují se současným zvyšujícím se zájmem o udržitelný způsob života. Snahou autora je ukázat, že zahrada není jenom bojištěm, kde se utkáváme se škůdci a plevelem. Nemusí být ani testovacím místem pro chemikálie, které v zájmu bohaté úrody používáme. A už vůbec nemusí být pracovním táborem, kde se zahradník sedře z kůže. Publikace se naopak snaží ukázat krásu a efektivnost zahradní spolupráce s přírodou, jejímž výsledkem by měl být prostor vhodný nejen pro relaxaci, ale i sklizeň chutné a zdravé úrody. A to všechno s minimem těžké práce a finančních prostředků pěstitele, navíc s pozitivním efektem pro naše životní prostředí.
Keywords: Úprava zahrady