Karel IV. - Avignon, nebo Řím - Jaromír, Jindra (Ikar, 2025)
Anna Svídnická umírá při porodu a Karel IV. se opět žení. Po svatbě s Alžbětou Pomořanskou spěchá s korunovací dvouletého Václava na českého krále a svou již čtvrtou ženu dává korunovat až o několik dnů později, což Alžběta přijímá se značnou nelibostí. Císař jedná v Avignonu s papežem Urbanem a marně se ho snaží přesvědčit, aby se vrátil do Říma. Uvědomuje si, že Kristově církvi hrozí rozkol, ale není v jeho moci nebezpečí odvrátit. Také život na Vildštejně není bez dramatických zvratů. Při přestavbě Šimíčkovy tvrze se najde v zemi ukrytá stará truhla, jejíž záhadný obsah vyvolává nejrůznější spekulace...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány