Krásné tajemství - Louise, Pennyová (Kalibr, 2023)
V před světem uzavřeném klášteře Saint-Gilbert-Entre-les-Loups žije v poklidu a modlitbách dvacet mnichů. Ironií je, že společenství, které přijalo slib mlčení, se stalo proslulým pro svůj nádherný zpěv, jehož působení na posluchače je tak hluboké, že se mu přezdívá "krásné tajemství". Až když je zavražděn známý sbormistr, brána kláštera se otevře a vpustí vrchního inspektora Armanda Gamache ze slavné quebecké Sureté, který zde objeví neklid ve zdánlivé harmonii a je nucen konfrontovat se i se svými vlastními démony. Před odhalením vraha, před obnovením míru musí vrchní inspektor nejprve zvážit božské i lidské a zacelit trhliny mezi nimi. Krásné tajemství vyneslo kanadské bestsellerové autorce Louise Pennyové hned trojí prestižní ocenění: Agatha Award, Anthony Award a Macavity Award.
Keywords: Krimi, detektivky