Tanečnice z Moulin Rouge - Tanja, Steinlechnerová (Ikar, 2023)
Paříž 1882. Louise Weberová vyrůstá jako dcera pradleny v naprosté chudobě. Odmala je však zapálená pro tanec. Náruživě navštěvuje bary a kavárny na Montmartru a za podpory umělců, jako Renoir a Toulouse-Lautrec, se stává hvězdou Moulin Rouge. Poté co zatančí před perským šáhem, je z ní rázem mezinárodně uznávaná královna kankánu. Trápí ji však strach, že opět upadne do chudoby. A tak dává všechno v sázku: bohatství, štěstí - i lásku svého života...
Keywords: Společenské romány