Kostýmy pro orientální tance - Czyžová, Iva (Grada, 2012)
Kniha je praktickým a nadčasovým průvodcem světem oblečení pro orientální tance. Autorky shrnuly jsme svoje zkušenosti a základní teorii o nejčastěji vyučovaných stylech orientálního tance a popisují jejich typické znaky a vhodné kostýmy. V druhé části knihy se podrobně věnují jednotlivým částem kostýmů, jejich navrhování, zhotovení, použití a zdobení. Vše je doplněno bohatou obrazovou přílohou.
Keywords: Výtvarné techniky