Pasivní domy z přírodních materiálů - Hudec, Mojmír (Grada, 2012)
Chcete stavět pasivní dům? A proč ne z přírodních materiálů? Zdravotní nezávadnost, schopnost vytvářet zdravé vnitřní prostředí, nízká energetická náročnost při výrobě a mnoho dalších výhod hovoří právě pro ně. Kniha nechce propagovat pouze slámu a hlínu, nevyhýbá se ani moderním umělým materiálům, bez nichž se dnes výstavba neobejde. Další kapitoly popisují vhodné technologické vybavení rodinných domů, vzduchotěsnost, ale také hospodaření s energií a vodou.
Keywords: Stavebnictví