Dokumenty Mezinárodní teologické komise 1969-2017 a některé další texty Papežské biblické komise a Kongregace pro nauku víry - Krumpolc, Eduard, (eds.) (Univerzita Palackého v Olomouci, 2017)
Kniha obsahuje v chronologickém pořadí dle data vydání české překlady všech dokumentů Mezinárodní teologické komise s úvodními studiemi v českém jazyce. Kromě toho jsou zde zveřejněny také české překlady dvou dokumentů Papežské biblické komise a některé další dokumenty římských grémií. Tyto texty jsou velmi důležité pro formaci teologů jak v základním kurzu, tak v doktorském studiu. Jednotlivé texty jsou věnovány konkrétním oblastem systematické teologie, případně konkrétním palčivým otázkám, s nimiž se teologie v současném světě vyrovnává. Kniha by měla patřit k výbavě každého studenta teologie, každého vyučujícího jakýkoli teologický předmět, všech pracovníků na poli pastorace.
Keywords: Religionistika